H.C. Andersen Skolen i Odense: Fra ide’ til virkelighed i 1998

H.C. Andersen Skolen i Odense: Fra ide’ til virkelighed i 1998

Hvorfor kom den ny skole i Odense til, at hedde H.C. Andersen Skolen og ikke et andet navn? Bemærk, at forslaget er fra 1998 og ikke fra en tid, hvor det var en masse postyr omkring H.C.Andersens fejringen af Andersens 200 års fødselsdag i 2005.

Daværende rådmand Ruth Larsen fra Odense skriver “Tak for brev med forslag om at give en af de nye skoler navn efter eventyrdigteren H.C.Andersen. Jeg syntes det er en rigtig god ide*, som vi vil overveje positivt.”

Baggrunden for mit brev til rådmanden var, at mange skoler havde navne efter store danske personligheder som f.eks Carl Nielsen Skolen, Eckersbergskolen, Valdemarskolen, Rasmus Raskskolen, Blicherskolen, Brorsonskolen, Dalgasskolen, Stenoskolen, Valdemarskolen, Aakjærskolen.

Ingen dansk skole havde dengang i 1998 navn efter den verdensberømte eventyrdigter, så derfor mit forslag til navn. Det var oplagt, at Odense selvfølgelig skulle have en skole, der skulle opkaldes efter byens æresborger H.C. Andersen. Skolen fik derefter navnet  H. C. Andersen Skolen, skolen skriver “Eventyret begynder i børnehuset og ender her … “. I udlandet er der flere skoler der er opkaldt efter eventyrdigteren Hans Christian Andersen, således bl.a. Andersen skolen i Woerden i Holland. På siden H. C. Andersen skoler kan du se links til skoler verden over, der relaterer til H.C. Andersen. Se flere fotos fra skolen her!

Lars Bjørnsten

Udsmykning fra H.C. Andersens eventyrverdenen i skolens forhal

Foto mm. Lars Bjørnsten Odense