ny

En dejlig dag med en overraskelse, der vokser ind i eventyret !

dsc_8296

De japanske arkitekter Kengo Kuma og Yuki Ikeguchi fortæller den udenlandske presse om projektet

Oplevelsen mandag den 31. oktober 2016

Mandag den 31. oktober blev der holdt pressemøde i det ellers mandagslukkede H.C. Andersen Hus i Odense. I øvrigt underligt at H.C. Andersens Hus, der vil markedsføre sig lokalt, nationalt og ikke mindst globalt holder lukket om mandagen. Det var et dybt hemmeligt pressemøde, der dog blev annonceret i Radio Fyn ca. en times tid før. Det var dog ikke mere hemmeligt, at der var horder af pressefolk fra nær og fjern og ikke mindst fra Japan allerede ved min ankomst. Det var en varm velkomst med udlevering af prospekt og kaffe på kanden m.m.

Budskabet var den glade nyhed, at financieringen at det nye store projekt med et nyt eventyrhus og en ny eventyrlig have til 305 millioner kroner var på plads. Dette er en stor forløsning på de mange der har arbejdet med projektet i mange år og har rendt rundt på de bonede gulve i København for at sælge projektet. Spændende bliver det at se projektet blive ført ud i virkeligheden. Man må så håbe på, at pengene holder og at der ikke skal ske besparelser i det fremlagte projekt for at gennemføre det.

Alle de vigtige H.C. Andersen folk i Odense var mødt lige fra professoren til honoratiores. Der blev afholdt taler af bl.a. borgmester, rådmand samt arkitekt Kengo Kuma fra arkitekfirmaet Kengo Kuma & Associates samt Phaedra Corrigon fra Event Communications.

En dejlig dag med en overraskelse, der vokser ind i eventyret !

Tekst og foto Lars Bjørnsten Odense

hcahus-model-311016-a

Den fremviste model af projektet af et ny H.C. Andersen Hus og have

Se mere om det nye eventyrhus og have i Odense her!