Inspirerende og indiskret, ude og inde, oppe og nede, biografi og eventyr

DSC_2688-001

Eithne Owens og ? fra Event Communications flankeret af borgmester og rådmand.

Indhold og formidling.

Forud for den afsluttende projektkonkurrence har der været afholdt en konkurrence med formål at kvalificere indholdet i et nyt Eventyrhus med henblik på at skabe et samlet formidlingskoncept, der tager udgangspunkt H.C. Andersens univers. Denne konkurrence vandt engelske Event Communications, og deres formidlingskoncept har været en del af grundlaget for det japanske arkitektfirma Kengo Kumas arbejde. Rådmand Jane Jegind fra Odense kommune fremførte i sin  tale den 2. april 2016 vigtigheden i, at havde indholdsdelen og formidlingsdelen på plads inden den endelige arkitektkonkurrence. Hun sagde i uddrag:

 Konkurrencen om indhold og formidling havde til formål, at skabe de bedste forudsætninger for udvikling af bygninger og ikke mindst have. I juni 2015 blev der faktisk kåret en vinder i den konkurrence. Det vindende forslag i indholdskonkurrencen var fra Event Communications. Det er kendetegnende ved, at være  inspirerende og indiskret, ude og inde, oppe og nede, biografi og eventyr indgår i en sammenhæng om eventyrlige Andersen. En rejse blive også til en forvandling fra det velkendte fornuftpræget hjerte ind i H C. Andersens menneskesyn. Vinderforslaget tager udgangspunkt i Andersens leg, omvending, materialer former m.m . Det er et forslag der på samme tid formår at fange kompleksiteten og den enkelthed der i Andersens eventyr. Vinderforslaget skaber et oplevelsesrum, der taler både til børn og voksne Eventyrene folder sig ud i scenografier, der spænder sig fra det intime og poetiske til det storladne og overvældende men hele tiden med leg, opdagelse, rejse og forvandlingen som kodeord og temaer for omgivelserne .

Event Communications skaber oplevelsesdesign i Europa. Et internationalt  anerkendt firma, der kendes på sin kreativitet, design, storytelling og masterplaner . I Danmark står Event Communications bl.a. for et projekt med det nye Strandingsmuseum St. George og Marinarkæologisk Center i Thorsminde.

Lars Bjørnsten Odense april 2016

Se mere om det “Det nye eventyrhus og have” her!