Bjarke Ingels “Den lille Havfrue” i Københavns Lufthavn

1-20150917_111552-001

Reol – havfruen ‘The BIG Mermaid’ i Kastrup Lufthavn

Den lille Havfrue i nyt design. En træreol formet er en fortolkning af H.C Andersens Den Lille Havfrue. Reolen indeholder alverdens lækkerier fra Danmark  som f.eks chokolade, spiritus og designprodukter. Set i Tax Free i Københavns Lufthavn i september 2015.

Historien om Bjarke Ingels “Den lille Havfrue” 

Den ca. 5 meter høje skulptur eller reol er skabt af det internationalt kendte arkitektfirma BIG. Den er fremstillet i egetræ og pryder taxfri området mod Nytorv og Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Den ca. 5 meter høje skulptur – reol har fået navnet “The BIG Mermaid”.  Stiftende partner i arkitektfirmaet BIG Bjarne Ingels fortæller bl.a. om reolen – skulpturen ‘The BIG Mermaid’: National identitet er et levende fænomen som danske samtidskunstnere tager op og behandler som en dynamisk enhed, der lever og som kan genfortolkes. Den lille havfrue er ikke blot er et urørligt monument, men hun er også en naturlig del af vores dagligdag. H.C. Andersen bragte poesien ind i vores hverdag og ikke kun skrev om romantik og kongelige, men også om manglerne i den menneskelige natur og samfundet. “Den Lille Havfrue i København er mere end noget andet bemærkelsesværdig for den måde, hun sidder ubemærket i vandkanten, lille og uden en piedestal, som er hun blot en naturlig del af vores dagligdag. At rejse er at leve. Danmark består af 443 øer fra Vesterhavet til Øresund. The BIG Mermaid i Københavns Lufthavn repræsenterer et øhav af skandinaviske produkter i det hav af mennesker, der dagligt rejser til og fra København.“ Kilde Pressemeddelelse cph.dk 11.04 2013.

Se dette havde jeg ikke tænkt på da jeg en travl septemberdag i 2015 passerede reolen i lufthavnen. Da jeg har en svaghed for “Den lille Havfrue” og H.C. Andersen tog jeg et foto af figuren og efterfølgende er jeg blevet meget klogere på denne oplevelse.

Se mere om havfruer og “Den lille havfrue” her!

Lars Bjørnsten Odense 2015