Visit Andersen

visitandersen

“Visit Andersen”, når du kommer til Odense.

Der er mange gode grunde til at “Visit Andersen” når du kommer til Odense. Der er mange H.C. Andersen relaterede attraktioner i Odense, men kun få oprindelige bygninger. Har du kun kort tid, så kan følgende anbefales: H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Odense Å, Fattigskolen, Sankt Hans Kirke i Nørregade og Sankt. Knuds Kirke (domkirken).

Du kan jo starte med et besøg på byens museum om byens æresborger. Et spændende museum kaldet H.C. Andersens Hus , hvor man i montre med H.C. Andersen rariteter kan se eventyr, breve, biografier, papirklip og følge eventyrdigteren fra hans fødsel til hans død. Undgå ikke at gå i kælderen, da man her bl. a. se hans vest, en af hans senge og hans høje hat. Desuden er der skiftende særudstillinger hvor bl.a. hans papirklip kan ses. Museet består af en stor nybygning som er kædet sammen med det lille gule oprindelige hjørnehus, hvor man formoder, at han er født i et af rummene. Det var ikke et en-familiehus, men rummede mange fattige familier på et lille areal placeret . Derfra kan du spadserer til fattigskolen i Påskestræde, hvor H.C. Andersen gik i skole fra 1813-1819 . Fortsæt ned til åen og gå videre i H.C. Andersen Haven hen til hans barndomshjem i Munkemølle Stræde. Et hus som har været ombygget flere gange og hvor der bl.a. har været en møbelhandler, som dengang ikke lå langt fra Odense Å. Dengang havde åen et andet forløb end i dag. Hans Christian boede her i hovedparten af i sine unge år 1807-1819 inden han tog til København for at prøve lykken. Inde i huset kan man gå ind i den lille baghave der støder op til huset. Gå helt op til muren længst væk for at få et godt foto af huset fra haven. Har du mere tid til at “Visit Andersen” så kan du gå ind i domkirken (Sankt Knuds Kirke) en kirke, hvor H.C. Andersen blev konfirmeret, måske kan du nå et smut hen i Sankt Hans Kirke, hvor H.C. Andersen blev døbt. Ønsker du flere oplysning om Andersen kan du gå på opdagelse på denne hjemmeside.

Der er masset af attraktioner i Odense. Vil du vide mere om mulighederne for at “Visit Andersen” og Odense så se mere her!

Lars Bjørnsten Odense