Grenada Grenadines: HCA “Hvad månen så” 1987

grenamaanen

Grenada Grenadines: HCA “Hvad månen så” 1987 

Dette frimærke er et af en serie fra Grenada Grenadines, som er udstedt den 16. november 1987 i forbindelse med “Hafnia 87” og “International Frimærkeudstilling” i København. På mærkerne ses H. C. Andersens eventyr illustreret med Walt Disney figurer, som bl.a. Anders And, Mickey Mouse, Minnie Mouse og Fedtmule.

Andersen Fairy Tales: “What the Moon saw” er en samling af små eventyr – prosastykker fra 1839, som er udgivet i samlingen “Billedbog uden billeder“. I bogen  fortælles om, hvad månen så i forskellige hjem. Månen fortæller den fattige student på kvistkammeret, hvad den ser på sin færd. “Mal nu det, jeg fortæller, så skal du få en ret artig billedbog”, siger den.

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og her på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske HCA frimærker her!

cc-by-nc-nd-3.0-88x31

Oversigt: H.C. Andersens eventyr på frimærker