H.C. Andersen frimærke 2005: Niue $3

niue1x3-ok

HCA frimærkeark og frimærke Niue 3$ udgivet i 2005

Frimærkearket er udgivet 2005 i anledning af 200 års dagen for H.C. Andersens fødsel. Frimærket har et portræt af H.C. Andersen og har værdien 3$. Arket bærer teksten “Hans Christian Andersen is known as one of the greatest authors of children’s fairytales. His stories have reached children and adults of all ages alle over the world. This year marks the 200th Anniversary of his birth.”

Niue er en selvstyrende ø i det sydvestlige Stillehav under New Zealand. Den er bor ca. 1600 mennesker på øen. Niue er ud fra befolkningsantallet det næstmindste selvstændige område i verden. Hovedstaden hedder Alofi.  Øen har et areal på ca. 260 km². Der er ca. 2400 km til den nordøstlige del af  New Zealand.

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske H.C. Andersen frimærker her!

 

Oversigt H.C. Andersens eventyr på frimærker