Grenadines of St. Vincent: Hans C. Andersen’s “The Princess and the PEA” 1992

stvincent6prins-2aert

Grenadines of St. Vincent: Hans C. Andersen’s “The Princess and the PEA” 1992

Frimærket og arket har en illustration fra H.C. Andersens eventyr “Prinsessen på Ærten”. Til illustrationen er brugt Walt Disneys tegneseriefigurer med teksten på engelsk “The royal family lived happily ever after”. I andre dele af verden skrives H.C. Andersens navn lidt forskelligt fra vores brug her: “Hans C. Andersen’s “The Princees and the Pea”. Desuden er dette ark påført “Disneys Tales of Uncle Scrooge in Postage Stamps. The Princess and the Pea.

Grenadinerne er en lille østat ved Saint Vincent i den østlige del af det Caribiske Hav ved grænsen til Atlanterhavet og er en del af de små Antiller. Udover hovedøen Saint Vincent hører der 31 små øer til staten. Staten hører administrativt under Grenada. Siden 1973 er der udstedt mere en 2000 forskellige frimærker til enhver lejlighed. Dog vurderes det, at ud fra indbyggertallet på Grenada Grenadines, så der er ingen postalt behov for alle disse frimærker og derfor er de primært udgivet som samleobjekter.

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske H.C. Andersen frimærker her!

cc-by-nc-nd-3.0-88x31

Oversigt H.C. Andersens eventyr på frimærker