Frimærkeark FN : The Ugly Duckling” (60 c)

 fn-grim-aell-ark

Frimærkeark: The Ugly Duckling” (60 c).

Frimærkeark: Med 8 frimærker med “Den grimme Ælling” og et midtermærke med FN’s symbol og et snoet 50 års tal. Arket bærer påskriften “Right to equality of opportunity”. Homage to  Hans Christian Andersen. Produced by The Walt Disney Company.

Frimærke udgivet 20. november 1996 af FN (United Nations) i anledning af 50 året for oprettelsen af UNICEF. Illustrationen er fra H.C. Andersens eventyr “Den grimme ælling”. Værdien af mærket er 60 c. UNICEF blev oprettet af FN efter 2. Verdenskrig  11. december 1946. Efter krigen var der mange børn der led nød og bl.a. sultede. UNICEF fik til opgave at hjælpe de mange nødstedte børn. Efterfølgende har FN og UNICEF arbejdet med katastrofehjælp og nødhjælp til børn i hele verden.

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske H.C. Andersen frimærker her!

cc-by-nc-nd-3.0-88x31

Oversigt H.C. Andersens eventyr på frimærker