Alderney, Bailiwick of Guernsey: “Den lille Havfrue” 2005 (65 p)

alderney65hav

Alderney, Bailiwick of Guernsey: “Den lille Havfrue” 2005 (65 p)

Frimærket med værdien 65 p. viser havfruen i armene på den elskovssyge heltinde, et sted mellem jord og himmel , der kontrolleres af tårerne fra uartige børn. Frimærket en del af en serie på 5 mærker, der er udgivet i anledning af, at Alderney i 2005 havde et turisttema “Sea Aldernye” eller “Havets Aldernye”. Desuden ville man i 2005 også fejre H.C. Andersens 200 års dag. Til illustrationer har man brugt H.C. Andersens klassiske og magiske fortælling om “Den lille Havfrue”.  Frimærket er designet af Nick Watton. Se mere om  “Den lille Havfrue – The little Mermaid”.

H.C. Andersens eventyr på frimærker. Udgivet i Alderney, som er en del af Bailiwick af Guernsey. Det er en britisk ø, der ligger 16 km ud for den franske kyst og udgør sammen med øen Jersey og de omkringliggende småøer “Kanaløerne”. Der bor ca. 1900 mennesker på Alderney.

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske H.C. Andersen frimærker her!

cc-by-nc-nd-3.0-88x31

Oversigt H.C. Andersens eventyr på frimærker