Hongkong: “Den lille pige med Svovlstikkerne” ($ 3)

hongkong300pige-svovls

Hongkong: “Den lille pige med Svovlstikkerne” ($ 3)

 I anledning af 200 års dagen for H.C. Andersens fødsel blev der i Hongkong Kina udgivet fire frimærker. Disse er fremstillet som papirklip med motiver fra H.C. Andersens eventyr “Den lille Havfrue”, “Den lille pige med svovlstikkerne”, “Kejserens nye Klæder” samt “Den grimme Ælling”. Frimærkerne er mærket “Childrens Stamps. Andersen Fairy Tales” og er udgivet med forskellige værdier.

Kunstneren bag frimærkerne er den kinesiske papirklipper Lu Xue. Hun har klippet papirklip siden hun var 6 år og er i Kina kendt som folkepapirkunstner. Hun har i 2003 været på besøg i H.C. Andersens Hus i Odense og fremvist mange af sine flotte papirklip. Se mere om Lu Xue og hendes fantastiske papirklip her!

De her gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske H.C. Andersen frimærker her!

cc-by-nc-nd-3.0-88x31

Oversigt H.C. Andersens eventyr på frimærker