En moderne udgave af H.C. Andersens eventyr: Den lille pige med Svovlstikkerne

fogm-gr2-svovlstikker

En moderne udgave af H.C. Andersens eventyr: Den lille pige med Svovlstikkerne

De studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt til Multimediedesigner Film & Animation har i 2014 på fineste vis lavet filmene, som et skoleprojekt, hvor man skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens eventyr og fremvise det med lasereffekt under H.C. Andersen Festivals 2014. Projektet har været opdelt i to grupper af film: Et familieprogram med 3D eventyr film og et voksenprogram med 3D eventyrfilm.

Gruppen  der har lavet denne video består af tre medlemmer: Natja Koldby Sørensen. Louise Allerten Dinesen. Mette Tanggaard Ohlsen . Foto er stilbilleder fra filmen om: Den lille pige med svovlstikkerne (voksenprogram). Se videoen her!

Gruppens konklusion er bl.a.: “Vi har lavet en mere moderne version af ”Den lille pige med svovlstikkerne”, hvilket er gjort mere nutidig ved både at gøre pige til teenager, men samtidig ændre svovlstikkerne til piller, som hun tager for at få det bedre i sin triste tilværelse. Denne film vil høre under værdiordene ”fantasi og evnen til at forudse det uventede” og ” at søge identitet”, da filmen på trods af den mere realistiske tilgang stadig forekommer lidt magisk, idet hun jo ser ting, som ikke er der. Samtidig er det ”at søge identitet” også en del af det, da hun ikke rigtig kan finde ro og glæde, men er trist og alene, indtil hun til sidst dør og opnår lykke. Vores film vil være mere mørk og dyster, med en realistisk tilgang og vil derfor henvende sig mest til aldersgruppen unge, men kan dog højst sandsynligt dække folk i alderen 20-40. De vil hovedsageligt komme fra Odense og omegn, da folk sjældent vil komme langvejsfra for en endnu ikke så kendt festival. Folk fra vores målgruppe vil endvidere have interesse enten i HCA, film eller animation, da dette er hvad vores film grundlæggende omhandler…”

fogm-gr2-svovlstikker2

Gruppen beskriver deres projekt således: “Vores projekt under HCA Festivals er en del af et skoleprojekt, hvor vi skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens Eventyr. Under Projektet har vi arbejdet med Iclone, hvor vi har modelleret de foforskelligeigurer samt animeret deres bevægelser. vi har deudover arbejde med Maya, hvor omgivelser og genstande sådom huse og borde er blevet lavet. Vi skulle derudover lave et laser show til vores film, hvilket er lavet i Beyond, og under fremvisningen af installation vil komme til at spille sammen med vores animation.

For mere information og kilde. Se de studerendes hjemmeside  http://mett382e.mmd.eal.dk

Se mere om HCA festivalugen 2014 her!