En kunstnerisk fortælling baseret på HCA’s eventyr Tommelise

fogm-tommelise1

En moderne udgave af H.C. Andersens eventyr: Tommelise

De studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt har på Multimediedesigner Film & Animation i 2014 på fineste vis lavet filmene, som et skoleprojekt, hvor man skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens eventyr og fremvise det med lasereffekt under H.C. Andersen Festivals 2014. Projektet har været opdelt i to grupper af film: Et familieprogram med 3D eventyr film og et voksenprogram med 3D eventyrfilm.

Det er en kunstnerisk fortælling baseret på H. C. Andersen’s eventyr Tommelise. En animeret kortfilm, med inkorporeret lasereffekter. Eventyret Tommelise er valgt, idet at det var et eventyr med et budskab, som vi alle kunne relatere til. Som gruppe var der enighed om at give eventyret et twist på budskabet. Budskabet i den fortolkede version af Tommelise, lyder på at selvom den store vide verden er et stort og beundringsværdigt sted, er det stadig skræmmende at møde noget nyt og uventet. Gruppen  der har lavet denne video består af tre medlemmer: Anders Hansen, Asger Egelund Nielsen og Signe Sønderhousen. Foto er stilbilleder fra filmen om: Tommelise (familieprogram). Se videoen her!

fogm-tommelise2

De studerende angiver i deres “Storymetode” følgende: “Vores Tommelise film består af en række forskellige hovedkomponenter. Vi startede med at vælge et af H. C. Andersens eventyr, Tommelise, som vi mente vi bedst kunne kombinere med H. C Andersen Festivals værdiord. Vi endte med en nyfortolkning af Tommelise, hvor de primære værdiord var ”Tingenes Magi” og ”Ironiens Mesterskab og Oplevelsen”. Selve historien handler, i vores udgave, om en ung pige der er træt af sin triste og grå hverdag. Hun får så muligheden for at bryde hverdagen og går igennem en transit til en magisk verden, hvor hun er lige så lille som en tommelfinger. Her tager tingenes magi fat, og den forunderlige verden drager hende dybere ind i sin mystik. Den store verden begynder hurtigt at skræmme hende, og hun løber fra hver eneste udfordring hun får stillet, i stedet for at tage det op. Det hele eskalerer i at verdenen begynder at gribe ud efter hende, og forsøger at tvinge hende ind i mørket. Tommelise løber heldigvis hurtigere end mørket kan trække hende til sig, og hun finder vejen tilbage til hendes grå hverdag der nu føles som en vidunderlig frelse. Her kommer ironiens mesterskab ind, hvor hun i et mere traditionelt eventyr ville have lært noget af sin rejse, og have været et klogere og bedre menneske for det”. Kilde:  http://ande8855.mmd.eal.dk/wordpress/

fogm-tommelise3

 Lars Bjørnsten Odense 2014

Se flere film og mere om HCA festivalugen 2014 her!