En nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr “Skyggen”

fogm-skygg1

 En nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr: Skyggen

De studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt har på Multimediedesigner Film & Animation i 2014 på fineste vis lavet filmene, som et skoleprojekt, hvor man skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens eventyr og fremvise det med lasereffekt under H.C. Andersen Festivals 2014.

Projektet har været opdelt i to grupper af film: Et familieprogram med 3D eventyr film og et voksenprogram med 3D eventyrfilm. Gruppen der har lavet “Skyggen” bestod af Maria Sanne Vilhelmsen og Kjestine Schwarz. Se filmen her! på youtube.com

fogm-skygg2

De studerende skriver i deres rapport: “I stedet for at gengive et af forfatterens meget kendte eventyr, valgte vi i VMaKS Design, at lave en fortolkning af eventyret Skyggen. Vi har taget udgangspunkt i det oprindelige eventyr, men har også ændret ting og udviklet på historien, således at historien bliver fortalt på en ny måde…. Vi har i vores videofortælling valgt at fokusere på værdiordene: Tingenes magi, At søge identitet. Vi har at tage udgangspunkt i netop disse værdiord, da vi mener det er nogen af de vigtigste værdiord i H.C. Andersens eventyrlige univers. Samtidig lægger det eventyr vi har valgt, op til disse værdiord, i og med at der er en skygge der forvandler sig til menneskeform og derefter rejser ud i søgen på sin egen identitet.”

Kilde: Rapport                      Lars Bjørnsten Odense 2014

Se mere om HCA festivalugen 2014 her!