Genbrug og juleglæde på H.C. Andersen Julemarked i Odense 2014

julemarked-2010-xx

Bæredygtige initiativer på H.C. Andersen Julemarkedet 2014

Én mands skrald er en anden mands juleskat! Og derfor skal det gode stykke legetøj ikke ligge glemt i skuffen længere, når børnene har fået nye favoritter. Og det julepynt, som du år efter år lader ligge i kassen, kan få nyt liv i en andens stue. Julemarkedet opfordrer nu alle til at tænke bæredygtigt og lade gode sager blive genbrugt og skabe ny juleglæde – og det til glæde for bl.a. byens børn. Det eventyrlige julemarked i Odense bliver igen i år fyldt med gode sager og ikke mindst julekager. De første to weekender i december vil danne ramme om H.C. Andersen Julemarkedet, hvor julestemningen vil flyde ud fra de hyggelige boder og spændende telte, som byder på musik og underholdning. Ud over de nye varer på julemarkedet vil der også som noget nyt være legetøjsindsamling og julepyntsbytning.

Legetøj til byens børn

I hele julemarkedets åbningstid kan alle komme med legetøj nyt som gammelt. Legetøjet bliver efter julemarkedet leveret til nærinstitutioner, det man i gamle dage kaldte børnehjem, og døgninstitutioner. Men hvis der kommer rigtig meget, vil der også blive givet til andre institutioner i Odense. Så kig på loftet, i garagen, under sengen eller bagerst i skabet – måske ligger du inde med skatte, som vil vække smil og glæde hos byens børn.

Julepynt

Lad dit gamle julepynt blive vagt til live igen i nye stuer. Har du også behov for at få fornyet din samling af julepynt, så skal du endelig kigge forbi H.C. Andersen Julemarkedet. I år er det muligt at komme med julepynt, som måske en gang så pænt ud i stuen, men som har mistet sin magi, og i nutidens bytte-ånd har du mulighed for at vælge noget andet pynt at tage med hjem i stedet for.

Glædelig jul og vel mødt på H.C. Andersen Julemarkedet i Odense 5-7. dec. & 12.-14. dec. 2014.

www.hcajulemarkedet.dk      Kilde Pressemedd. Odense Kommune 13.10.14. Foto Lars Bjørnsten Odense

Se mere om:  H.C. Andersen Julemarkedet 2014           H.C. Andersen og julen