ny

Hans Tegner: Rejsekammeraten, Hyrdinden og Skorstensfejeren samt Hyldemoer

ht-reklamekort

Hans Tegner: Rejsekammeraten, Hyrdinden og Skorstensfejeren samt Hyldemoer

Reklamekort for kaffetilsætning “Danmark”. Der er udgivet 25 stk i 1925 fra H.C.Andersens Eventyr, der måler 71 x 38 mm. De er alle tegnet af Hans Tegner. Der findes et reklamekort med 3 billeder, nr. 11, 24 og 8. S ovenfor. H.C.Andersen-museet i Odense udgav i 1950’erne nogle af tegningerne som leporello-postkort. de er trykt hos Møller & Landschultz.

Hans Christian Harald Tegner er født den 30. november 1853 i København og død den 2. april 1932 på Frederiksberg. Han var en dansk maler uddannet fra Kunstakademiet. Selve malerkunsten gik ikke og i stedet gik han over til at arbejde med tegninger og akvareller. På Charlottenborg i 1882 udstillede han vandfarvetegninger fra H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet. I år 1900 var han færdig med tegningerne til verdensudgaven af H.C. Andersen. Hans Tegner har igennem årene modtaget flere hædersbevisninger.

Fleson Postkortgalleri viser postkort, bøger og tegninger af primært danske tegnere og nogle få svenske tegnere. Tak til Fleson Postkortgalleri, for tilladelse til at gengive postkort m.m. der relaterer til eventyrdigteren H.C. Andersen og hans eventyr.