ny

Hans Tegner: Den lille pige med Svovlstikkerne

ht-pige-svovlstikker

 Hans Tegner: Den lille pige med Svovlstikkerne

Hans Tegners  illustration er fra H.C. Andersens eventyr “Den lille pige med Svovlstikkerne”. Illustrationen er en akvarel, som er udgivet af H.C. Andersens Hus, Odense.

Hans Christian Harald Tegner er født den 30. november 1853 i København og død den 2. april 1932 på Frederiksberg. Han var en dansk maler uddannet fra Kunstakademiet. Selve malerkunsten gik ikke og i stedet gik han over til at arbejde med tegninger og akvareller. På Charlottenborg i 1882 udstillede han vandfarvetegninger fra H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet. I år 1900 var han færdig med tegningerne til verdensudgaven af H.C. Andersen. Hans Tegner har igennem årene modtaget flere hædersbevisninger.

Fleson Postkortgalleri viser postkort, bøger og tegninger af primært danske tegnere og nogle få svenske tegnere. Tak til Fleson Postkortgalleri, for tilladelse til at gengive postkort m.m. der relaterer til eventyrdigteren H.C. Andersen og hans eventyr. Du kan se mere om Fleson Postkortgalleri på deres spændende hjemmeside:  www.flesonpostkort.com