ny

H.C. Andersens fødselsdag 2. april 2014 i Odense

1-DSC_3474

Velkommen til H.C. Andersens 209 års fødselsdag 2. april 2014 i Odense

Odense fejrer hvert år æresborgeren og eventyrdigterens fødselsdag den 2. april. I år ville H.C. Andersen være fyldt 209 år, H.C. Andersen døde den 4. august 1875, men alle minderne om ham har vi dog stadigvæk i form af en stor produktion af eventyr, romaner m.m.

Fødselsdagen afholdes traditionen tro på stort set samme måde hvert år. Det starter allerede kl. 8 med kransenedlægggelse ved statuen i H.C. Andersen Haven – Eventyrhaven. Her vil det legendariske H.C. Andersen Kor synge og desuden er der fællessang af bl.a. “I Danmark er jeg født”. Bagefter er der kaffe med rundstykker i Rådhusets Festsal på 1. sal. til de første 80 gæster. Her vil historiefortæller Anette Jahn fortælle et af H.C. Andersens fantastiske eventyr samt rådmand Jane jegind tale.

Den 2. april er H.C. Andersen børnefødselsdagsfest i Odense Koncerthus for børn i daginstitutioner og skoler musik og underholdning. Der er gratis adgang og billetter kan fås hos By- og Kulturforvaltningen. Desuden er der dagen igennem fri adgang til H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens barndomshjem samt til Børnekulturhuset Fyrtøjet. Se mere her!  Foto Lars Bjørnsten Odense 2013

Andre HCA – events i 2014