H. C. Andersens papirklip: Krans af personer 1859

KLIP0022

Krans af personer. Original størrelse 22,5 cm x 22 cm.

H. C. Andersens papirklip i Det Kongelige Bibliotek. Laage Petersens samling 658. Udklip til Hanne Henriques Seidelin. 1859

Papirklip: H.C. Andersen har lige siden sine unge år haft den særlige evne at underholde børnene i sin vennekreds. I vennekredsen var han ofte en gang om ugen fast middagsgæst. Børnene i familierne glædede sig til hans besøg. Ikke alene kunne han fortælle eventyr, men han kunne også klippe figurer i papir. Mens han fortalte, foldede og klippede han og når han var færdig blev papiret foldet ud og et lille eventyr med svaner, ballerinaer, møllemænd, hjerter og andre figurer afsløredes. Det færdige klip blev foræret til værterne og var en værdsat gave som til gengæld for den gæstfrihed han nød.

Laage Petersens samling: Papirklippene af H.C. Andersen er en lille del af den største gave fra 1954 som  Det kgl. Bibliotek har modtaget siden 1807. Giveren var  grosserer H. Laage-Petersens og gaven omfattede verdens mest omfattende H. C. Andersen-samling herunder bøger, manuskripter, stambøger og billedbøger og meget andet.

Hans Christian Andersen Papirklip – Papercuts by Hans Christian Andersen – Scherenschitte von Hans Christian Andersen

Se flere H.C. Andersen papirklip her!

Kilde: Det Kongelige Bibliotek