Helle Wachs: Der var engang en lille bitte by som hed Odense

Der var engang…. 

Der var engang en lille bitte by som hed Odense, det gør den stadig, men nu er den meget stor og meget vigtig.. I denne lille bitte by blev der født en dreng og han kom til at hedde Hans Christian Andersen. Og vil i tænke jer, han voksede op og blev en meget dygtig digter. Mange år efter hans død var han så kendt, at helt nede i Kinas land og langt væk i Afrika, ja over hele verden kendte man ham og elskede hans eventyr.

Så ville man gerne vide lidt mere om  H.C. Andersen og  man fandt ud af han bare kom fra lille bitte Odense, men han var heldigvis som voksen flyttet til hovedstaden København. Og det var godt, for ellers blev det lige folkeligt nok.

For jo mere berømt H.C. blev, jo finere blev han også. Han blev så fin, at man troede han måske kunne være kongebarn. Man søgte højt og søgte lavt, men fandt ingen beviser. Kunne sådan en fin digter virkelig være helt almindelig ??

Da H.C. fyldte 200 år, ville hele byen fejre ham, så man sendte bud efter nogle kloge og dygtige mænd som fortalte lille Odense hvordan man skal fejre en sådan fin digter.. Men så pludselig en dag  kom der en helt almindelig kunstner fra lille Odense, som ville lave en dejlig statue af H.C. og alle hans eventyr.. Neej ! sagde de i lille Odense, er det rigtigt ?? kan vi købe en fin statue og stille den lige midt i byen så alle kan se den ?? …. Jaa! var der en som sagde og folk er vilde med den – – STOP ! sagde de mænd som bestemte i lille Odense, kan FOLKET lide den ?? Så vil vi ikke have den.. H.C. er alt for fin til at være folkelig og han er måske også kongebarn, det går virkelig ikke. De kom så i tanke om en MEGET fin kunstner, han var så fin, at han havde lavet noget kunst til Danmarks Dronning…. Det er ham vi vil have, han skal lave en statue til lille Odense.

Og statuen fik de og den er så fin, at man slet ikke kan se, at det er H.C.Andersen. Og nu tror de meget dygtige mænd i lille Odense, at byen er vokset og blevet MEGET stor………

Derfor lader man den folkelige H.C.A begrave. Hellere det, end man får en hob af mennesker  til lille Odense, som opdager at H.C. Andersen i virkeligheden var, en almindelig  fattig dreng fra lille bitte Odense som blev en verdenskendt digter på trods, SELV OM DET EGENTLIG ER ET EVENTYR I SIG SELV…

Snip, snap, snude lille bitte Odense

Helle Wachs
Frederiksbergvej 33 ( også jeg er flyttet fra lille Odense )
5600 Faaborg

 

Se mere om H.C. Andersens folkelige begravelse i 2011 her!