“En nat med HC Andersen” – Night with Andersen

H.C. Andersen fejret af 7.800 børn i Slovakiet

03.04.2012 15:05 “Night with Andersen”

Ambassaden i Bratislava i Slovakiet deltog fredag den 30 marts i “En nat med HC Andersen“, hvor 7.800 børn i hele Slovakiet deltog.

191 skoler og biblioteker indstillesig for den begivenhed, der blev afholdt for 7. år i træk af “Slovak Library Association”. “A Night with HC Andersen” var en del af et projekt fra den 26. marts til 1 april med det formål at stimulere glæden ved læsning af børn. Som en del af den kulturelle diplomati under EU-formandskab, deltog den danske ambassade i et arrangement på en skole i Bratislava. Natten startede med plantning af et “Eventyrtræ” i skolens have fulgt af læsninger af HC Andersen fra børn i alderen 6-10 år. Børnene udførte også et stykke, der hedder “To HC Andersen with Love”. Ambassaden præsenterede på skolen illustrerede HC Andersen Rozprávky (eventyr), med henblik på at stimulere yderligere læsninger af de berømte eventyr.

H.C. Andersen vil igen være i fokus i midten af april, hvor ambassaden, i samarbejde med International House of Arts for børn i Bratislava, præsenterer en uge af HC Andersens eventyr for børn.

Kilde: Udenrigsministeriet. Den danske Ambassade i Bratislava Slovakiet.