Fyrtøjet – et kulturhus for børn og deres voksne 2014

soldat

Fyrtøjet – et kulturhus for børn og deres voksne 2014

I 2014 er det scenografiske landskab i Fyrtøjet bygget op omkring eventyret Den standhaftige tinsoldat.

En tapper og mild figur der holder stand mod alverdens farer og udfordringer. Han står i livet med højt løftet pande, et bankende hjerte for en ballerina og en stille humor. Og det endda kun på et ben. Vores Eventyrland har undergået en forvandling og besjæles nu af Tinsoldatens univers. Der er soldatertårne og borgmure, ballerinaens papirslot med dansesal og brusende skørter. Den drillende trold regerer fra snustobaksdåsen, og det hele understøttes med nykomponeret musik og flot lysdesign. Den levende fortælling er helt central som udtryksform i Fyrtøjet og nu fortælles eventyret om Tinsoldaten og hans farefulde færd ind i fantasien verden.

Atelieret byder sig til med vanlig overflod af lækre materialer og mange muligheder for kreativitet. Der er også hjælpsomme skabeloner af smukke papirslotte, seje soldaterborge eller masker til fastelavn og maskerade.

Børnekulturhuset – Fyrtøjet Hans Jensens Stræde 21 – 5000 Odense C. Fyrtøjet er et kulturhus for børn, hvor H.C. Andersens eventyr formidles gennem leg, fortælling, teater og billedkunst.

Kilde:  Nyhedsbrev Nr. 38 december 2013 – april 2014 Børne- og ungekultur i Odense

Se mere om børnekulturhuset Fyrtøjet her!