H.C. Andersen, Kinokuniya i Dubai U.A.E.

I forbindelse med et besøg i Dubai i Forende Arabiske Emirater gik jeg på jagt efter bøger af den verdensberømte eventyrdigter Hans Christian Andersen fra Odense. Det lykkedes med lidt møje og besvær, at nå frem til nogle bøger om Andersens Fairytales. På første opslag meddelte man at man ikke havde nogen bøger af H.C. Andersen, men ved nærmere eftertanke fandt man nogle, således som det fremgår af sedlen “Andersen’s Fairytales, Andersen hans, stod under F 09-04 picture books. Så gjaldt det om at finde derhen.

Boghandlen i Dubai hedder “Book World by Kinokuniya” den er placeret i Dubai Mall, som er verdens største indkøbscenter placeret i Forenede Arabiske Emirater . En enorm stor boghandel med alt, hvad hjertet begærer af bøger. Butikken i Dubai Mall er på 68.000 kvadratmeter paragon bog galleri med mere end en halv million bøger og tusind magasiner på engelsk, arabisk, japansk, fransk, tysk og kinesisk . Jeg tror ikke at der findes nogle bøger på dansk. Danmark er ukendt for mange, undtagen for dem som arbejder indenfor turisme.

Det lykkedes dog på vej hen til F 09-04 picture books at støde på en eventyrbog, som var pænt præsenteret i gangarealet med Andersens eventyr “The Fairy Tales of Hans Christian Andersen” af redaktøren Noel Daniel (Ed) på forlaget Taschen.

Der var kilometervis af bøger i den enorm store boghandel, som måske kunne være verdens største indenfor området og til sidst lykkedes det af finde billedbøgerne med H.C. Andersens eventyr på bl.a. engelsk:  Hans Christian Andersen. Lisbeth Zweeerger. The Little Mermaid, Hans Christian Andersen. Robert Ingpen. The Ugly Duckling, The Orchard Book of Hans Christian Andersen’s Fairy Tales. Om der fandtes voksenbøger med eventyr af Hans Andersen blev ikke oplyst af boghandlen.

Lars Bjørnsten dec. 2013