Odense Blomsterfestival 13 – 16. august 2014

1-DSC_7772

Odense Blomsterfestival. Foto Lars Bjørnsten Odense

Odense Blomsterfestival 13 – 16. august 2014 (Se også: 2015)

Odense Blomsterfestival sprang i blomst den 27. maj 2004, så blomsterfestivalen har 10 års fødselsdag i 2014.Formålet er bl.a. at Odense city skal stå i et blomsterflor, således at byen kan til trække borgere og turister til, således de kan opleve det storslåede skue af grønne planter og blomster. H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for Odense Blomsterfestival. Blomsterfestivalen er hver år opbygget omkring et tema og i 2014 er temaet “Danmarks smukkeste Have“.

Se mere her: 

Hvor ligger “Danmarks smukkeste have”

Spørgsmålet er, hvor findes “Danmarks smukkeste Have”. Googles det, findes det mange steder i Danmark med den betegnelse, således bl. a.:

  • Ifølge Idényt’s læsere er Astruphaven på Irisallé i Videbæk er den smukkeste have i Danmark
  • Ifølge Kongsdal Åben Have, som ligger ved Søndersø på Fyn er de “Danmarks smukkeste Have”
  •  Bo Bedre har i 2006 udnævnt Den Kreative Have,  som Danmarks smukkeste have. Haven ligger ved Haldrup nær Horsens
  • Slotsparken på Gavnø Slot siges at være Danmarks smukkeste have.
  • En have i Gudhjem på Bornholm.
  • Besøg Egeskov og oplev Danmarks smukkeste have.

Til august 2014 kan man finde “Danmarks smukkeste Have” i Odense.Vi ser frem til en blomstersmykket Odense den 13. august 2014.  H.C. Andersen kom mange steder med smukke haver og parkanlæg. Dette både i Danmark og i udlandet. Nedenfor er givet et par eksempler, som er han har skrevet om i sine breve (kilde sdu.dk)

H.C. Andersen om smukke haver og parker:

 H. C. Andersen skriver i et brev til Grevinde Mimi Holstein fra Bregentved den 6 Juli 1874.  “… Alt er forskjønnet, Haven er blevet een af de smukkeste Parker i Danmark, her er Skov og Indsøer, Høider og smukke Blomster, laae Bregentved tæt ved Stranden, saaledes som Holsteinborg, da var Alt fuldendt i Skjønhed…. ”

Den 14. august 1867 opholder H.C. Andersen sig på Holsteinborg ved Skælskør o i den anledning skriver han til frøken Ørsted bl.a.”….. Paa Glorup er Alt indretttet storartet og Haven er tilvisse en af de smukkeste i Landet. Der er paa Øen, ud for Gaarden, kommet et Springvand i Høide med de store Kastanietræer. De gamle Linde i Aleer have altid været og blive en Pragt og nu er der over en dyb Dal, eller bred Revne i Haven, kastet en mægtig Hængebro, af henved 100 Fods Længde, den svæver imellem Trætoppene og fra Taarnene som bærer den har man Udsigt over Bæltet til Langeland og Sjælland. …”

Oversigt: Odense Blomsterfestival

Events 2014