Odense Blomsterfestival 2013 og H.C. Andersen

1-aeblegren1-hbj

Æblegren. Foto Henrik Bjørnsten

Odense Blomsterfestival  “Ud i den store verden” 14 – 17 august 2013 

Se mere : www.blomsterfestival.dk

 Temaet for Odense Blomsterfestival 2013 er “Ud i den store verden”. Er du rejselysten og nysgerrig, så er muligheden her. Odense er “Danmarks grønne hovedstad”, hvor mange grønne fingre skaber en verden af planter og blomster. “At rejse er at leve” skrev H.C. Andersen. Nu har du mulighed for at gøre der på Odense Blomsterfestival 2013, når er verdensbillede bliver sammensat af prægtige blomster og planter på Flakhaven. Et verdensbillede der også åbner sig mod vandvejene og Odense Havn.

Odense bys æresborger H.C. Andersen havde også sans for blomsterne – og planternes betydning, da de afspejler nogle vigtige sider af vores tilværelse. Borgmester Anker Boye i Odense skriver i sin velkomsthilsen i programmet følgende: “I eventyret fra 1851 “Der er forskel” fortæller han om den blomsterende æblegren, der mente, at der var forskel på planterne; nogle er til stads, andre til næring – og så er der jo dem, vi allerhelst er fri for, ukrudtet. Men da solens stråler ramte dem var alle lige, både æblegrenens fine blomster og Fandens mælkebøtte.

“Ud i den store Verden” betyder, at vi netop skal lede efter det, der binder os sammen og at forskelle ikke skal bruges til at sætte skel, men til at berige og til at øge forståelsen for, at forskelligheder er en styrke og en rigdom. Det gik i eventyret også op for æbletræet, lidt efter lidt. Det indså, at forskelle ikke skal bruges til at sætte skel, men til at udligne dem.”

Det lykkedes ikke at finde H.C. Andersens æblegren, måske har jeg ikke ledt længe nok!

Billeder fra Odense Blomsterfestival, hvor der er også er relationer mellem eventyrdigteren og festivalens tema:

Lars Bjørnsten Odense

Oversigt: Odense Blomsterfestival

Events 2013