ny

Jerome Symons: “de Dryade ” vervaardiged door 1999

1-dryaden-woerden

” de Dryade ” vervaardiged door: Jerome Symons (Seymons) 1999

Denne skulptur kaldet “Dryaden” er placeret ved den nye Andersenschool i WoerdenDryaden er et eventyr af H.C. Andersen fra 1868. Eventyret slutter med ordene “Det er Altsammen skeet og oplevet.  Vi saae det selv, i Udstillings-Tiden i Paris 1867, i vor Tid, i Eventyrets store vidunderlige Tid.”. Udgangspunktet er for eventyret er H.C. Andersens deltagelse i Verdensudstillingen Paris i 1867.

Andersenschool i Woerden  er opkaldt efter den danske eventyrdigter H.C. Andersen. Skolens pædagogik tog bl.a. udgangspunkt i H.C. Andersens litteratur. Drivkraften og ildsjælen for etablering af denne Andersenskole i Woerden, var bl.a. den tidligere skoleinspektør  Gerrit Luidinga fra Woerden. Tidligere havde skolen en adresse i et andet område i Woerden , men flyttede på et tidspunkt til den nuværende adresse, hvis gadenavn også er opkaldt efter H.C. Andersen. Adressen er  Andersenhof 2 3446 BS Woerden Holland.

Gerrit Luidinga var meget interesseret i pædagogik, kunst og litteratur og har sikkert været drivkraften i at få netop denne skulptur placeret ved Andersenschool.

Skulpturen er skabt af den hollandske billedhugger Jerome Symons (Jerome Symons Henricus Wilhelmus). Han er født den  27. september 1949 og uddannet ved Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam.

Se flere skulpturer her!

Foto Lars Bjørnsten Odense 2000