Andersengrad – eventyret for dig!

1-800px-Andersengrad

“Andersengrad” Pine Forest, Sosnovy Bor i Rusland. Kilde Wikipedia.

Ideen

Ideen til “Andersengrad” skete i  1975, da det var et mindeår i Unescos regi på grund af 100 året for Hans Christian Andersen død i 1875. Andersengrad blev skabt som en legeby og rekreationspark i 1980 af arkitekten Yuri Savchenko Kalashnikov. Åbningen fandt sted den 1 juni på den Internationale børnedag. Andersengrad er beskyttet af staten som et monument for arkitektur .

Beliggenhed 

Minibyen ved navn Andersengrad er beliggende i  Sosnovy Bor syd for den Finske Bugt. Sosnovy Bor er et stort center af nuclear teknologi i den nordvestlige del af Rusland. Byen eller bydelen, hvor Andersengrad ligger hedder Pine Forest.

Indhold 

Andersengrad er en miniature middelalderborg og en rigtig lille by bygget af sten beliggende midt i en moderne by. Husene er beklædt med røde tagsten. Her findes en hængebro, tunneller og et shoppingområde kaldet  “Tre Brødre”, og en cafe “Snehvide”  samt et børneteater “Tommelise”. Ved hovedindgangen er lavet børnebassin omgivet af fantastiske havfruer og delfiner. Indgangen til byen bevogtes af den gamle kanon. I byen er der er små veje, gasstation – og der er mulighed for at leje cykler, moncars.  I tårnene ​​er der vindel stentrapper og skydeskår. Desuden  er toppen af ​​tårnene ​​dekoreret med vejrhaner og andre eventyr tegn. Der er et flot tårnur på et af tårnene. Desuden ses et springvand med en skulptur forestillende “Den lille Havfrue”. En skulptur “Den standhaftige Tinsoldat samt et kobberrelief af H.C. Andersen. Det hele er et eventyrland for legende børn.

andersgrad-oversigt

Kilde: Детский игровой комплекс “АНДЕРСЕНГРАД” г. Сосно