Hans Christian Andersen og is – Andersen’s of Danmark Icecream

1-andersen-ice-1

 Andersen’s of Denmark Icecream 1A Darlinghurst Road Sydney, Australia 2011

Historien

Når man nu har været rundt i Australien uden at ha set så meget som en eneste ting vedr. H.C. Andersen, så er det mærkeligt at se denne butik . Vi var på vej i bus fra Utzons Operahus i Sydney tilbage til hotellet ,da der lige til højre ligger en butik med danske relationer! Nå det var jo Andersens of Denmarks Icecreme, der lå lige der på hjørnet!

Hvorvidt Andersen’s of Denmark Icecreme kan relateres tilbage til Hans Christian Andersen vides ikke, men hans navn bruges jo flittigt i forskellige handelsmæssige sammenhæng. Måske har man tænkt på at det var en god branding at bruge H.C. Andersens navn, hans høje hat, et silhuetbillede af Andersen ?, det danske flag, de rød-hvide farver, navnet Denmark og så var det en dansker der startede det hele, i den danske koloni i Solvang i Californien USA. Desuden kommer aromastofferne i isen fra Danmark. Så mere dansk kan det næsten ikke være!  Se mere Andersens of Danmark Ice Cream her !

Spiste H.C.Andersen (Hans Christian Andersen) is?

Ja, jeg tror at han godt kunne lide det. H.C.Andersen skriver om is eller iis som det blev skrevet dengang i bl.a. sine dagbøger. Is indgår her på fire måder.

  • som en spise
  • et vejrfænomen
  • som et lindrende afkølende for kroppen
  • is i drikke

Læs mere om H.C.Andersen’s forhold til is her !

Andersen’s of Denmark Icecream

Andersens of Danmark Ice Cream blev grundlagt uden for Danmark i Solvang Californien i 1978 under navnet “Det Store Danske Cone Company”. Den danske stifter baserede deres produktion omkring den oprindelige danske “cone maker”. Vaflerne fremstilles af deres families traditionelle opskrifter, der går mere end tre generationer tilbage. I Solvang (en turistby med alle de ting, dansk, lige nord for Santa Barbara) Jørn Carøe åbnede sin butik i begyndelsen af 1980’erne.

Der findes isforretninger i Dhaka i Bangladesh, Australien i Sydney og Adelaide, Kina i Shanghai, Singapore, Indonesien i Jarkarta

Foto: Lars Bjørnsten Odense