Opstilling til H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet i Klostergården ved Gråbrødre Klosterkirke

1-DSC_8127

 

Opstilling til H.C. Andersens eventyr Fyrtøjet i Klostergården ved Gråbrødre Klosterkirke. Her ses heksen ved det hule træ. Inde i det hule træ findes en skulptur af  Kong Christian den 3.

Temaet på 2012’s blomsterfestival i Odense var “De nordiske Børneeventyr”. De tre eventyrforfattere H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Thorbjørn Egner  fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge var stærkt repræsenteret ved Odense Blomsterfestival  i 2012 med deres eventyrfigurer herunder brødrene Løvehjerte, Gamle Tobias, Klods-Hans og Pipi Langstrømpe. På dette site vil jeg det primære være H.C. Andersens eventyr herunder relationer og illustrationer af disse.

‘Fra eventyret “Fyrtøjet”: “Kan Du see det store Træ?” sagde Hexen, og pegede paa et Træ, der stod ved Siden af dem. “Det er ganske huult inden i! Der skal Du krybe op i Toppen, saa seer Du et Hul, som Du kan lade dig glide igjennem og komme dybt i Træet! Jeg skal binde dig en Strikke om Livet, for at jeg kan heise Dig op igjen, naar Du raaber paa mig!” “Hvad skal jeg saa nede i Træet?” spurgte Soldaten. “Hente Penge!” sagde Hexen, “Du skal vide, naar Du kommer ned paa Bunden af Træet, saa er Du i en stor Gang, der er ganske lyst, for der brænde over hundrede Lamper.

 Foto: Lars Bjørnsten Odense 2012

Oversigt Odense Blomsterfestival 2012