Odense Blomsterfestival 2012: ”Den flyvende Kuffert”

1-DSC_7666

”Den flyvende Kuffert” er en granit- og bronzeskulptur placeret Jernbanegade – Gråbrødre Torv i Odense. Kunstner billedhugger Jens Flemming Sørensen

Temaet på 2012’s blomsterfestival i Odense var “De nordiske Børneeventyr”. De tre eventyrforfattere H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Thorbjørn Egner  fra henholdsvis Danmark, Sverige og Norge var stærkt repræsenteret ved Odense Blomsterfestival  i 2012 med deres eventyrfigurer herunder brødrene Løvehjerte, Gamle Tobias og Pipi Langstrømpe. På dette site vil jeg det primære være H.C. Andersens eventyr herunder relationer og illustrationer af disse.

‘Fra eventyret “Den flyvende kuffert“: “… Det var en løjerlig kuffert. Så snart man trykkede på låsen, kunne kufferten flyve; det gjorde den, vips fløj den med ham op igennem skorstenen, højt op over skyerne, længer og længer bort; det knagede i bunden, og han var så forskrækket, for at den skulle gå i stykker, for så havde han gjort en ganske artig volte! Gud bevar’ os! og saa kom han til ¨tyrkernes land…”

1-DSC_7664

 Foto: Lars Bjørnsten Odense 2012

Oversigt Odense Blomsterfestival 2012