ny

Næsbyhoved Slotsbanke, Tolderlund og en del af Odense Kanal Bassin 1819

naesbyhovedslotsbanke-1819

Næsbyhoved Slotsbanke, Tolderlund og en deel af Odense Canal Bassin, seet fra Gl. Evigdomme Kragsmose d 10 Juny 1819. No. 32. Rawert, Ole Jørgen, 1786-1851. 1819

Billedet er en akvarel med målene 235 x 337 mm. Motivet er  fra Næsbyhoved Slotsbanke, Tolderlund og en del af Odense Kanal Bassin, set fra Gl. Evigdomme Kragsmose d 10 Juni 1819.  Det er en del af billedsamlingen. Rawerts maleriske Reise IV.

Hvordan så Odense ud på H.C. Andersen på H.C. Andersens tid?

Hvordan Odense så ud på H.C. Andersens tid? Til belysning af dette findes forskellige kilder og her skal nævnes to centrale kilder. Det kongelige Bibliotek i København har en righoldig samling af billeder og kort. Da det kan være svært at finde rundt på bibliotekets hjemmeside har jeg lavet henvisninger til billeder, der relaterer til H.C. Andersens Odense her! Desuden har Odense Bys Museer en righoldig samling af spændende gamle fotografier fra H.C. Andersens Odense. Siden hedder Gamle Odensebilleder og kan ses her!

Billederne fra Det kongelige Bibliotek er udført af Ole Jørgen Rawert, som levede i årene 1786-1851. I en lang årrække fra 1805-1849 foretog han som embedsmand en lang række rejser i ind – og udland, hvor han tegnede og malede de forskellige miljøer han stødte på undervejs. Under disse rejser besøgte han Odense og det er der kommet flere meget smukke tegninger og akvareller ud af. Ole Jørgen Rawert har tegnet mere end 1500 tegninger, som idag kan ses på Det Kongelige Bibliotek. Tegninger indeholder tegninger fra datidens store dele af det nuværende Sverige og Norge.

Se flere billeder, der relaterer til H.C. Andersens Odense her!

Kilde: Det Kongelige Bibliotek