Hvad kan børnekulturhuset Fyrtøjet ?

fyrtoejet-havfrue

Fyrtøjet – et kulturhus for børn  Hans Jensens Stræde 21  5000 Odense C.

Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense er et levende, aktivt kulturtilbud til børn og unge med særlig vægt på H. C. Andersens liv og eventyr. Børnekulturhuset Fyrtøjet byder på mange forskellige oplevelser og indtryk for enhver gæst. Gennem drama, fortælling, billedarbejde og musik inviterer Fyrtøjet dig med på en rejse gennem H.C. Andersens eventyr. Fyrtøjet henvender sig både til børn og deres familier, til skoler og institutioner.

Børnekulturhuset Fyrtøjet har modtaget Hans Christian Andersen Prisen “Mit Livs Eventyr” 2008 for idéen om at skabe et kulturhus for børn – et hus hvor børn kan fordybe sig og blive indført i H. C. Andersens eventyrlige verden – lære Andersen og hans mangfoldige eventyr at kende.

Børnekulturhuset skal opleves for at få sjælen og atmosfæren med i sin eventyrlige oplevelse. Børnekulturhuset har haft forskellige eventyrlige temaer årene igennem. Det har tidligere været en selvejende institution, men er fra januar 2013 indgået som en del af Odense Bys Museer. Foto Lars Bjørnsten Odense.

Se mere om børnekulturhuset Fyrtøjet her