H.C. Andersen æresprisen 2004 “Mit Livs Eventyr”

hca-pris1

 H.C. Andersen æresprisen 2004 “Mit Livs Eventyr”

H.C.Andersen æresprisen består af en bronzestatuette udformet som bogen “Mit Livs Eventyr“, er udført af den fynske multikunstner Jens Galschiøt og vil 2.april 2004 blive overrakt prismodtagerne ved et arrangement i Odense Teater.

Blandt værkerne fremhæver HCA priskomiteen designet af kostumerne til TV-Teatrets “Hyrdinden og Skorstensfejeren“, découpager til Tv-filmen “Snedronningen” med tilhørende bog og scenografien til balletpantomimen “Kærlighed i Skarnkassen”.

Den italienske oversætter Bruno Berni får HCA – prisen for en oversættelse af H. C. Andersens eventyr.Desuden får den brasilianske professor Dr. Ana Maria da Costa S. Menin prisen for sit arbejde med H.C. Andersen. Arbejdet omfatter bl.a. doktordisputatsen “O Patinho Feio de H.C. Andersen, O Abrasileiramento de Um Conto Para Criancas” ( Den grimme Ælling af H.C. Andersen, Brasilianiseringen af en fortælling for Børn).

hca-pris3-001       hca-pris2

Teksten er: HANS CHRISTIAN ANDERSEN PRISEN 2004. Givet til Hendes Majestæt Dronning Margrethe den II for gennem et personligt kunstnerisk engagement at have udbredt kendskabet til H.C. Andersens eventyr og historier.

Foto: Lars Bjørnsten Odense