Odense Internationale Film Festival og H.C. Andersen

  Statuetten “Klods-Hans” udført af ukendt kunstner ?. Foto Lars Bjørnsten Odense

Odense Internationale Film Festival og H.C. Andersen

Odense Internationale Film Festival blev grundlagt i 1975 og markerede 100 året for H.C. Andersens død. I perioden 27. juli – 4. august 1975 afholdes festivalen for første gang under navnet Den Internationale Eventyrfestival. Den første festivals kortfilm var direkte inspireret af H.C. Andersens verdenskendte eventyr. Der blev vist 58 udvalgte film fra 20 forskellige lande. Siden hen er festivalen udvidet til også at omfatte mange andre eksperimenterende, fantasifulde og overraskende temaer – dog altid i tråd med H.C. Andersens eventyrlige univers.

Odense Internationale Film Festival fik i 1998 sin egen statuette af billedhuggeren, der er lavet Sys Svinding. Statuen blev opkaldt efter H.C. Andersens kendte eventyrfigur Klods-Hans, som et symbol på kortfilmens status som den let foragtede og oversete bondedreng, der gennem snilde og opfindsomhed alligevel vokser til noget stort. Statuen har hængt ved lige siden.

I 2005 året for fejringen af H.C Andersens 200 års fødselsdag kunne Odense præsentere den 20. Internationale Film Festival. I den anledning blev der uddelt særlig en H.C. Andersen pris, og der blev vist særlige programmer med filmfortolkninger af den store digters eventyr eller om ham selv. Kilde: Odense Internationale Film Festival. Er der nogen der ligger inde med yderligere oplysninger om de nedenfor nævnte filmpriser så skriv venligst til mig på mail.

På de efterfølgende sider kan du se flere filmstatuetter, der relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr:

Se mere om Odense Internationale Film Festival

Sider: 0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10