Den lille Havfrue har fået en genmodificeret søster

Den lille Havfrue har fået en genmodificeret søster

The “genetically modified” little mermaid belongs to a larger group sculptures “The Genetically Modified Paradise” originally created by the sculptor Bjørn Nørgaard. I et nyt område ved Langelinie nord for Dahlerups Pakhus på Ny Dahlerup Torv på Langelinie Allé i København har en ny havfrue dukket op af vandet og få en fået en plads i vandet.

Det er en lillesøster til den nuværende skulptur af den lille havfrue, som billedhuggeren Edward Eriksen skabte i 1913. Den nye genmodificerede havfrue af bronze er placeret nogle få hundrede meter fra sin berømte søster “Den lille Havfrue ligeledes støbt i bronze. De to skulpturer af havfruen er udtryk for hver sin tidsalder og har kun materiale til fællesskab. Den nye skulptur af Bjørn Nørgaard “Den genmodificerede havfrue” er en del af et større skulpturkompleks “Det Genmodificerede Paradis”, som oprindeligt er skabt til at være en del af Expo 2000 i Hannover i Tyskland.

Hovedskulpturen i skulpturgruppen er en synkende triumfbue med en madonna på toppen vejer, som 40 tons og som sammen med de øvrige skulpturer placeres i et ca. 400 m2 stort bassin med vand i. Selvel skulpturen af havfruen står ude i selve havnebassinet i Københavns Havn. Se mere om skulpturgruppen her!

Bjørn Nørgaard siger, at “Den lille Havfrue er jo en genmodifikation, fordi hun anvender trolddom. Hun ved godt, at det kan gå galt, men kærligheden gør hende blind. Hun er som den eneste figur i bronze, også fordi jeg gerne materialemæssigt ville henvise til Eriksens skulptur”.

Genmodificerede foto af “Den genmodificerede havfrue” af billedhugger Bjørn Nørgaard udført i 2006. Havfruerne er udtryk for hver deres tidsalder. Den lille Havfrue i Edvard Eriksens udgave på Langelinie i København udført i 1913.

Foto Lars Bjørnsten Odense