Den lille Havfrue i Københavns Lufthavn Kastrup 2009

 Den lille Havfrue i Københavns Lufthavn Kastrup 2010 –  The Little Mermaid in Copenhagen Airport Kastrup

 På vej til et fly til London stødte jeg ind i den lille havfrue i Kastrup Lufthavn. Jeg troede en havfrue havde plads i vand, men hende her, er søgt inden døre i lufthavnen. Måske er det fordi hun er på vej til verdensudstillingen Expo 2010 i Shanghai i Kina ! Nej.. hun skal ikke til Kina, men billedhuggeren Edvard Eriksens ”Den lille havfrue” på Langelinie havde flere ”søstre”. Københavns Lufthavn ville med opstilling af havfruen gerne være med til at fortælle historierne om Eriksen, Andersen og havfruen til alle de passagerer, der rejser videre ud i den store verden uden dog at nå at besøge havfruen på Langelinie.

Den nævnte havfrue i lufthavnen er en mindre arbejdskopi af originalen af “Den lille Havfrue” , der står på Langelinie i København. Originalen “Den lille Havfrue” er af Københavns Kommune udlånt til verdensudstillingen Expo 2010 i Shanghai i Kina. Hun kan derfor i store dele af 2010 ikke ses på Langelinie. I stedet kan man i 2010 opleve er anden søster af “Den lille Havfrue” udlånt af Edvard Eriksens arvinger til Tivoli i København.

“Den lille Havfrue” er opstillet i 1913 på Langelinie, København, som en gave fra brygger Carl Jacobsen (Carlsberg) til Københavns kommune.

Lars Bjørnsten 25. nov. 2009

Efter november 2009 fik “Den lille Havfrue” i Københavns Lufthavnen bedre og mere anstændig placering. Hun blev trukket væk fra skammekrogen ved trappen hen til et åbent område, hvor hun kunne beskues fra flere vinkler. Se mere her!