Det strikkede eventyr “Snedronningen” – om spejlet og stumperne af Birgit Kjærulff

Fra første historie i H.C. Andersens eventyr “Snedronningen“. Billedet her er lige før, spejlet fór troldene ud af hænderne og styrtede ned mod jorden, hvor det gik i hundrede millioner, billioner og endnu flere stykker.

“Første Historie, der handler om Speilet og Stumperne. See saa! nu begynde vi. Naar vi ere ved Enden af Historien, veed vi mere, end vi nu vide, for det var en ond Trold! det var een af de allerværste, det var “Dævelen”! Een Dag var han i et rigtigt godt Humeur, thi han havde gjort et Speil, der havde den Egenskab, at alt Godt og Smukt, som speilede sig deri, svandt der sammen til næsten Ingenting, men hvad der ikke duede og tog sig ilde ud, det traadte ret frem og blev endnu værre”

Birgit Kjærulff har i sit arbejde lagt vægt på sprog- og begrebsindlæring og så en stor udfordring i at udtænke og fremstille undervisningsmaterialer til småbørn herunder krammedyr, som kan fremme det lille barns opmærksomhed og som kan være med til at fortælle barnet historier uanset hvilket udviklingsstadie det er på. Hun har udviklet sit eget design og fremstiller selv figurerne, som er unikke og ikke kan købes. H.C. Andersen, Isabel Allende, J.K. Rowling og Birgit Kjærulff fortæller historier, men på hver deres måde. De kan hver især være med til at skabe kulturhistorie. Birgit Kjærulff skabte sine værker i stoflige materialer som krammedyr, eventyrfigurer, nisser m. fl. , som er kendt i alverdens lande. Alle figurerne er håndstrikkede figurer og skabt ved håndens og åndens arbejde. Læs mere om strikkedesigneren Birgit Kjærulff her! På dette site er fokus rettet mod H.C. Andersen relaterede figurer, men Birgit Kjærulff har skabt et utal af andre figurer. Se flere af Birgit Kjærulffs eventyrlige H.C. Andersen krammefigurer her!

Foto: Gert Laursen Skive