H.C. Andersen Tapetet 2005

 H.C. Andersen Tapetet udførte af fynske børn i 2005

 H.C. Andersen Tapetet eller frisen er i løbet foråret 2005 udført af børn på de fynske biblioteker. Tapetet er blevet til i 12 stykker og hvert stykke har sit eget tema og er nu blevet til et stort samlet billedværk på ca. 36 meter a la Bayeux-tapetet. og er 120 cm højt. Tapetet beskriver digterens liv og livsværk på en meget illustrativ måde. H.C. Andersen Tapetet m.m. har været udstillet på billedskolernes i Odense forårsudstilling “Den eventyrlige udstilling” i 2005.

Børnene har i processen fået hjælp af billedkunstnerne Tove Møller-Iversen og Lone V. Petersen. Billedkunstnerne Tove Møller-Iversen underviser på børnebilledskolen på Glasværket, og Lone V. Petersen underviser på “Den Ny Kunstskole” som er en del af Pårup Aftenskole. Der er arbejdet med 11 temaer, som du kan klikke dig ind på nedenfor:

H.C. Andersen Tapetet er udført med flydende akrylfarver på lærred og papir af 200 fynske børn fra 10 år og opefter i samarbejde med 12 fynske biblioteker og mange fynske skoler. Desuden har en pigegruppe i Vollsmose stået for en del af tapetet.

Temaerne fra eventyrdigterens liv illustreres i midten af lærredet, mens billeder og symboler fra forskellige eventyr løber som borter øverst og nederst på det 36 m. lange tapet

Projektet er støttet af bl.a. HCA2005 . “H.C. Andersen tapetet” (The Hans Christian Andersen Tapestry). Andersen’s life and work will be depicted in a modern version of the Bayeaux Tapestry. With paint, fabric collage, prints and embroidery children and young people will illustrate the most important events in the life of Hans Christian Andersen as well as some of his fairytales.

Foto i forbindelse med HCA-tapetet: Lars Bjørnsten 4 og 5. maj 2005