“Den lille Havfrue” tilbage på Langelinie i København efter sin rejse til Kina

Den 20. november 2010 er “Den lille Havfrue” på Langelinie i Københavns Havn tilbage

Den lille Havfrue har siden april 2010 siddet i hjertet af den danske pavillon på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai, Kina. Den lille Havfrues tilbagekomst betyder samtidig et farvel til den kinesiske kunstner Ai Weiweis videoinstallation på Langelinie, som har transmitteret direkte fra den danske pavillon i Shanghai under verdensudstillingen.

Se mere om “Den lille Havfrue” :

Historien om flytningen af “Den lille Havfrue”

  • Den 12. marts 2009 godkendte Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune udlånet af Den Lille Havfrue til Økonomi- og Erhvervsministeriet til EXPO 2010 i Shanghai.
  • Den Lille Havfrue forlod København den 25. marts 2010 og var på plads igen den 20. november.
  • Udlånet af Den Lille havfrue var et led i en kulturel udveksling mellem Danmark og Kina. Den verdenskendte kinesiske kunstner Ai Weiwei (kendt for den Olympiske Stadiums “Bird’s Nest” i Beijing) skabte en video installation, som stod ved Den Lille Havfrues plads i København, mens hun var bortrejst. Installationen var en livetransmittering af Den Lille Havfrue i den danske pavillon i Shanghai.
  • Den lille Havfrue er en af Danmarks største turistattraktioner. Statuen, der illustrerer H.C. Andersens eventyr af samme navn, er skabt af billedhuggeren Edvard Eriksen og blev skænket til Københavns Kommune af kunstmæcenen, brygger Carl Jacobsen.
  • Den Lille Havfrue blev afsløret på Langelinie 23. august 1913.
  • Den Lille Havfrue er lavet af bronze, er 125 centimer høj og vejer 175 kilogram.

  Foto: Lars Bjørnsten Odense 13. September og 20. November 2010

Oversigt  ”Den lille Havfrue – The little Mermaid”