ny

H.C. Andersen Eventyrhuset – Visit Odense

H.C. Andersens fødehjem

H.C. Andersens fødehjem – 安徒生故居博物馆

Hans Christian Andersen Fairy-Tale House in Odense

H.C. Andersen eventyrhus ligger i Odense på Hans Jensensstræde 33. Det er et lille bindingsværkshus på hjørnet af Bangs Boder og Hans Jensensstræde. Huset er opført i 1700-hundredetallet, som bolig for tre familier. Dette hus og andre huse i H.C. Andersens kvarteret var beboet af fattige folk. Dette i hus er udpeget som H.C. Andersens fødested. Da eventyrdigteren blev født havde hans forældre ikke en fast bopæl, men hans mormor og en kvindelig slægtning på hans fars side har boet i huset, så man tror at dette er hans fødested. Her boede han fra sin fødsel 2. april 1805 til 1807.

Se mere om visionerne for H.C. Andersen Eventyrhus og den eventyrlige have, der forventes åbnet i 2020  her!

H.C. Andersens barndomshjem

H.C. Andersens barndomshjem

Et andet lille eventyrhus er H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde 3-5 i Odense. Her levede han fra 1807 til 1819, hvor han tog til København for at prøve lykken. Han var søn af skomageren Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter. Livet i det lille eventyrhus er nærmere beskrevet i Andersens selvbiografi “Mit livs Eventyr“. Familien boede i huset i midten og i lejligheden til højre med to vinduer mod gaden.

De to eventyrhuse hører under Odense Bys Museer, og består af et museum i H.C. Andersens Hus og et museum i H.C. Andersens Barndomshjem. Her fortælles bl.a. om Hans Christian Andersens eventyr, livshistorie, forfatterskab, rejser, venner og mange andre oplevelser i digternes liv.

Visit Odense:  Seværdigheder – Attractions

Foto: Lars Bjørnsten Odense