Børnekulturhuset “Fyrtøjets” 15 års fødselsdag

Et par havfruer svømmer rundt i det store “Eventyrland”. Foto Lars Bjørnsten Odense 2012

Børnekulturhuset  “Fyrtøjet” i Odense  fejrede sin 15 års fødselsdag fredag d. 22. juni 2012 fra kl. 13-16. Der var strikket et godt program sammen med musik, underholdning og talere. Desuden var der prominent besøg fra København af  børnekulturhuset protektor Grevinde Alexandre med prinserne Felix og Nikolaj. Det blev en hyggelig eftermiddag med underholdning og talere, som bl.a.fortalte om  Fyrtøjets historie. Desuden var der kaffe og fødselsdagskage fra Wendorff i Odense.

Invitationen til at besøge Fyrtøjet galt alle  – store, små, unge og ældre. Det blev en festlig dag i det store Eventyrland, der er bygget op omkring “Den Lille Havfrue”. Arrangementet startede med en fortælling af H.C. Andersens eventyr “Nattergalen” fremført af en levende og fantastisk formidler. Dette eventyr var valgt, da det var det, der lagde navn til børnekulturhusets første scenografi om “Nattergalen”. Bagefter var der en perlerække af små fortællinger  om Fyrtøjets historie før og nu. Der var fortællinger af husets arkitekt Carl Ole Kristensen, tidligere bestyrelsesformand Conny Stohlberg Rohr, fhv. leder Ulla Englich, mangeårig frivillig Fyrtøjsven Pia Sigmund, Anne-Julie Qvist, tidligere medlem af Børnpanelet, Inger Lunn “Fyrtøjets” mor, Rådmand Steen Møller og nuværende leder Pernille Holmskov. Se flere foto fra fødselsdagen her!

Fyrtøjets protektor Grevinde Alexandra med prinserne Nikolaj og Felix følger underholdning fra balkonen i Fyrtøjets fortællesal den 22. juni 2012. Se mere om Børnekulturhuset “Fyrtøjet” her!