Fortælling af eventyret “Hvad fatter gør, det er altid det rigtige” i børnekulturhuset Fyrtøjet

Fortælling af eventyret "Hvad fatter gør, det er altid det rigtige" i børnekulturhuset Fyrtøjet

I forbindelse med udgivelsen af de nye H.C. Andersens frimærker i Odense  var der i H.C. Andersens Hus arrangeret events for flere skoleklasser. En del af dette arrangement var en levende fortælling af eventyret “Hvad fatter gør, det er altid det rigtige” i børnekulturhuset Fyrtøjet af Kari Brinch , der er formidler på Fyrtøjet, hvor formidling gennem fortælling, leg, improvisationsteater og billedkunst er en del af hverdagen.

……… Nu skal jeg fortælle Dig en Historie, som jeg har hørt, da jeg var Lille, og hver Gang jeg siden har tænkt paa den, synes jeg at den blev meget kjønnere; for det gaaer med Historier ligesom med mange Mennesker, de blive kjønnere og kjønnere med Alderen, og det er saa fornøieligt!
Du har jo været ude paa Landet? Du har seet et rigtigt gammelt Bondehuus med Straatag; Mos og Urter voxe der af sig selv; en Storkerede er der paa Rygningen, Storken kan man ikke undvære, Væggene ere skjeve, Vinduerne lave, ja, der er kun et eneste, der kan lukkes op; Bagerovnen strutter frem ligesom en lille tyk Mave, og Hyldebusken helder hen over Gjerdet, hvor der er en lille Pyt Vand med en And eller Ællinger, lige under det knudrede Piletræ. Ja, og saa er der en Lænkehund, der gjøer af Alle og Enhver……… Læs selv videre på eventyret: Hvad Fatter gjør, det er altid det Rigtige

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2012