Jens Galschiøt og H.C. Andersen støtter kampen mod brystkræft

"H.C. Andersen". Foto Lars Bjørnsten Odense 2012

Kampen mod brystkræft 

Jens Galschiøt og H.C. Andersen er gået ind i kampen for støtte kampen mod brystkræft. Ved at lave en skulptur, hvor man ser H.C. Andersen – nu med bryster. Et kontroversielt bidrag, hvor digteren indgår som en del i form af en ca. 2 meter høj bronzeskulptur, som er udstillet i Odense. Desuden er  produceret et  antal mindre kopier af skulpturen som fungerer som indsamlingsbøsser, rundt om i  byen med det formål at samle penge ind til bekæmpelse af brystkræft

Den aktivistiske billedhugger

Hvis Jens Galschiøt ikke var en del af dansk kunstliv, ville der være en mangel. Han er en udfordring til den gode smag og den akademiske funderende tænkning og praksis, der præger store dele af kunstinstitutionen. Jens Galschiøt er en gadekunstner, som inddrager det offentlige rum til sine værker. I reglen ikke efter invitation, men som en form for kunstnerisk selvtægt udsprunget af den indre nødvendighed om at forholde sig til verdens problemer ved at adresserer sine medmennesker gennem aktioner, der har skupturel form. Udpluk fra artikel af  Torben Weirup i bladet “Udtryk” fra Randers Kunstmuseum.

Pink Cup

Når det gælder brystkræft, er alting desværre ikke lige lyserødt. Det er 1 ud af 9 kvinder, der hvert år får stillet diagnosen brystkræft og dermed den hyppigst forekommende kræftsygdom blandt kvinder. Derfor har Kræftens Bekæmpelse taget initiativ til en Pink Cup golfturnering til fordel for kampem mod brystkræft. Pengene der kommer ind via Pink Cup, går til forskning, forebyggelse og til rådgivning af brystkræftpatienter og deres pårørende.

"H.C.Andersen". Foto Lars Bjørnsten Odense 2012

 

Giv et bidrag – og støt brysterne   Din hjælp er afgørende. Måske kender du en, der har brystkræft, eller du har selv været ramt af sygdommen. Hvert år dør 1300 danske kvinder af brystkræft. Når du støtter, støtter du forskning, forebyggelse og rådgivning til brystkræftpatienter og deres pårørende.

Stort og småt om H.C. Andersen i 2012