Skulptur H.C. Andersen i Malaga

 Hans Christian Andersen i Málaga, Spanien – Estatua de Hans Christian Andersen en Málaga, España – Hans Christian Andersen sculpture in Málaga, Spain

H.C. Andersen skulptur på Plaza de la Marina 3, 29015 Málaga Andalusien, Spanien

Statuen af H.C Andersen er placeret på fortovet ud for Plaza de la Marina nr. 3 i Málaga. Skulpturen er i bronze er skabt af kunstneren José María Córdoba . Skulpturen forestiller eventyrdigteren sidde afslappende på en bænk med sin rejsetaske og klar til at læse et eventyr for dem, der vil sætte sig ved siden af ham på bænken for at høre det!

Statuen blev lavet i anledning af digterens 200 års fødselsdag og var en gave til byen. Formanden for H.C.Andersen komiteen i Málaga Jens M. Jensen fik H.K.H. Prinsesse Benedikte til at afsløre statuen og i øvrigt deltage i de mange arrangementer der var i samme anledning. Málaga og byens borgmester Francisco de la Torre støttede og bakkede på alle måder op omkring arrangementerne. Statuen er i naturlig størrelse og udført i bronze og sponsorer er: Dronning Isabella Fonden, Novo Nordisk Pharma, S.A., Widex Audífonos, S.A. ,Defco A/S.

H.C. Andersens kærlighedserklæring til byen fremgår af følgende udsagn “I Spanien” : I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig saa glad, saa hyggeligt hjemme som i Malaga; Folkelivet, Naturen, det aabne Hav, hver især saa rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker……og afsnittet om opholdet i byen slutter af med “Lev vel, Malaga! jeg hilser Dig igjen, min Kjærlighed!”

Se mere om Malaga og H.C. Andersen i hans rejsebeskrivelse “I Spanien” fra 1863

“En ninguna otra ciudad española he llegado a sentirme tan dichoso y tan a gusto como en malaga…. I Spanien (En España, aunque se ha traducido como Viaje por España). ….. sen a causa del complicado carácter de un escritor con quien era muy difícil …Viaje por Espana 1862….Patrocinadores: Fundacion Reina Isabel de Dinamarca Novo Nordisk Widex Audifonos La estatua fue inaugurada el 14 de junio de 2005 por S.A.R. Princesa Benedikte.

Lars Bjørnsten Odense 2012. Foto: Trine Warberg

 


Vis stort kort