ny

Collage uden titel: Zhao Jiamu 11 år

Uden titel: Zhao Jiamu. Alder: 11 år

I forbindelse med H.C. Andersen Festivals 2021 var der på Odense Rådhus en udstilling med værker udført af kinesiske børn. Overskriften på denne udstilling var: H.C. Andersen Games – udstilling. Gå på opdagelse i den smukke udstilling med kinesiske børns fortolkning af H.C. Andersens Univers. Kinesiske  Zhao Jiamu. på 11 år var et af børnene, der udstillede.

Nedenfor for billedet var angivet en tekst på dansk, engelsk og kinesisk. På dansk: Der var engang en ælling som blev udklækket stille ved søen. Han var så beskidt at ingen ville tage sig af ham. Men en dag kom en bondemand og tog ham med hjem. Bondemanden klædte ham pænt på. Den grimme ælling følte en enestående varme og venlighed fra menneskene. “Eftersom menneskene har hjulpet mig, vil jeg hjælpe dem” tænkte den grimme ælling. Så den grimme ælling hjælper med at opretholde den miljømæssige balance. Kun når mennesket og naturen behandler hinanden oprigtigt godt kan vi leve i harmoni.

Bemærkninger: Tekstdelen til billedet indeholder så meget voksensprog, at den næppe kan være lavet af et 11 års barn /  lbj

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2021

Se mere om H.C. Andersen Festivals Odense 2021