Symbolet for H.C. Andersens Hus i Odense

 

Billede af det symbol, som ses øverst på billetten til H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus har fået et nyt symbol bestående af fem lodrette skråt afskårne rektangler. Ligesom så meget andet i H.C. Andersen Hus, der skal tolkes, så gælder det også symbolet. Jeg har kigget på det nogle gange og er nået frem til nedenstående fortolkning. Dog har jeg set forskellige udgaver af symbolet i Odense, der enten er beskåret eller grafisk ændret.

Jeg ser for mig, et stilistisk billede af de lodrette stolper som udgør det bærende element i de organiske og runde bygninger, der præger det nye H.C. Andersens Hus og den magiske have. Symbolet skal ses i perspektiv og man fornemmer tydeligt rundingen på den måde de lodrette rektangler er udført på med den skrå afskæring forneden. Den stolpe man se tættest på er den største i længde og bredde og jo længere væk er de mindre både i højde og bredde. Rundingen brydes af en vandret tekst HCANDERSEN’SHUS.

Stolper ved indgangen til H.C. Andersens Hus. Billedet er blevet spejlvendt

At alle ikke har indset ideen med symbolet ses øverst på den pjece om Soft Opening, som H.C. Andersens Hus har udgivet i 2021. Længde og skrå afskæring mangler. Bedøm selv!!

Lars Bjørnsten september 2021

Stort og småt 2021