H.M. Dronningen er til stede ved åbningen af Det nye H.C. Andersens Hus 30. juni 2021

H.M. Dronningen er til stede ved åbningen af Det nye H.C. Andersens Hus onsdag den 30. juni 2021 kl. 15.00. Se billeder fra åbningen her!

Det nye H.C. Andersens Hus i Odense på adressen  H.C. Andersen Haven 1 5000 Odense C., byder på enestående kunstneriske oplevelser gennem landskab, arkitektur og moderne udstillingsdesign skabt af internationale kunstnere. Se mere her!

Dronning Margrethe den 2. af Danmark har tidligere været til indvielse af H.C. Andersens Hus. Sidst var den 4. juni 2004 for at åbne H.C. Andersens Hus efter flere års udvidelser og modernisering. Disse ting kan ikke ses mere, da de nu nedrevet for at skabe plads for det nye museum og den nye eventyrlige have. Kun Fødehjemmet og Mindehallen står tilbage.

Fra indvielsen af H.C. Andersen Hus den 4. juni 2004

Dronningen var også i Odense i september 2009 for at se udstillingen om “De vilde Svaner” en udstilling med H.M. Dronningens decoupager & dragter.

H.C. Andersen og hans eventyr inspirerer Dronningen i sine kreative udfoldelser, hvilket bl.a. kan se ved flere arbejder, udstillinger og opførelser bl.a. i Tivoli i København med en genopsættelse af “Fyrtøjet” på Pantomimeteatret.

Se mere her om Den kongelige familie og H.C. Andersen

Foto: Lars Bjørnsten 4. juni 2004