Rådmand Jane jegind Odense: Kunst og kultur giver vores liv mening og værdi

dsc_7788

Jane Jegind taler om kunst og kultur den 8. oktober 2016

Billedhugger Niels-Erik H.V. Øhlenschlægers fra Odense har i perioden 2015-2016 arbejdet med skulpturen “Entrance to a fairytale” afsløringen af denne skulptur skete d. 8 Oktober 2016 ved hovedindgangen til Den Fynske Landsby Sejerskovvej 20 5260 Odense S- Der var tale af Niels-Erik H.V. ØhlenschlægerJohannes Nørregaard Frandsen samt rådmand for by og kulturforvaltningen i Odense Jane Jegind.

Nedenfor kan du læse et kort uddrag af rådmand Jane Jeginds tale:

Vi er igang med at udvide vores horisont, vi er forundret, vi er overrasket, vi er priviligeret, at vi står her og derfor skal sige tusind tak til det fantastiske kunstværk. At nogen engagerer sig i andre, i lokalsamfundet og I har været med til at vise os nogle andre sider end vi i vores travle hverdag falder over. Jeg er sikker på at mange vil stoppe op, og andre vil få en samtale om hvad der gemmer sig nede i træet og jeg er sikker på at det bliver mange forskellige samtaler og også samtaler der vil reflektere ind af til hvad der gemmer der sig i dag i hver af os. Hvad er det vi har brug for at række ud til hinanden og at tale sammen. Hvad er det fremtiden gemmer nede i træet og hvordan kan vi være med til at forme det. Hvad er det vi hver især skal ned og finde, for at bidrage til en fremtid vi ikke kender endnu.

At projektet, kunstværket oven i købet er skabt i en samskabelsesånd er noget af det vi gerne vil med vores kulturpolitik, sætte fokus på at kunst er til for os alle, at kunst bidrager med noget som vi ikke kan undvære. Kunst og kultur det er det der også er med til at give vores liv mening og værdi.. Det er det, der er med til at skabe sammenhæng, sammenhold og det er det der er med til at undre os og udvikle os. Vigtigt, at børn og unge får kulturen helt ind under huden. Uden kulturen bliver vi utrolig fattig, derfor skal vi huske hinanden på, at det ikke bare er flødeskum på lagkagen. Det er faktisk et grundvilkår for det samfund vi har skabt, at vi også har kunsten og kulturen til at udvikle os, til at stille spørgsmål ved.

dsc_7833

Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense

Sider:  0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10