Ombygningen af Frijsenborg fra 1860-67

Det ældre Frijsenborg fra 1583-1586, som det så ud indtil det blev revet helt ned i 1860-65 

H.C. Andersen skriver i brevet, at dette imidlertid ikke sker uden en vis vemod. Særlig når man tænker på den gamle del af Frijsenborg. I den del hvor han bor og hvor der er lange gange. Han tænker på at alt forsvinder og at næste gang han kommer til Frijsenborg, om Gud vil, så går han rundt i stuer og sale, som måske er bedre og skønnere. H.C. Andersen har talt med grevinden derom og hun har samme følelse som ham og nok endnu stærkere, for i disse stuer levede og lever til nu grevinden og greven i deres lykkelige dage. H.C. Andersen sætter pris på dem og siger at de i sandhed er to herlige mennesker, som han tror er ret kære og forstår hinanden og deres børn er naturlige og livsfriske.

 Det nye Frijsenborg bygges i perioden 1862-67 på det oprindelige fundament fra det ældre Frijsenborg. Kilde: Hammel-billeder.dk

Torsdag den 29 juni 1865 var der regnskyer men Solskin over Frijsenborg. De blev om morgenen alle fotograferede i haven hvor digteren sad og læste for damerne. Greven og grevinden indbød Andersen til at skulle vende tilbage til Frijsenborg, når han kom fra Pastor Kahrs, hvilket han efter nogen overvejelse bestemte sig til.

Læs mere om H.C. Andersen og Frijsenborg !