Diner – og vinkort H.C. Andersen 2. april 1875

Middagen til H.C. Andersens 70 års fødselsdag den 2. april 1875.

 H.C. Andersens 70 års fødselsdag blev arrangeret og festligtholdt af Melchior -familien på Højbro Plads 21 i København. Menukortet , som ses ovenfor blev forfattet af husets døtre, som vitterligt og fantasifuldt har giver hver ret i dineren og hver vin titler efter et af H.C.Andersens eventyr.

Diner – og vinkort

Diner og eventyr den 2. april 1875

“Nabofamilierne” Østers
“Suppe paa en Pølsepind”
“Fra Andegården” Kalkuner
“Under Piletræet” Champignons
“Hvad kan man hitte på” Indbagte brisler med grønne ærter
“Noget” laks med asparges
“Kjærestefolkene” Vingele
“De vilde Svaner” Fuglevildt
“Alt på sin rette plads” Smørrebrød og ost. Selleri og ræddiker
“Spørg Amgermo’er”
Isjomfruen og “Snemanden”
“Deilig” Dessert
Noget af “Flaskehalsen”
“Det gamle Huus” Chateau Guiraud
“Fra Spanien” Sherry
“Springfyrene” Champagne
“Det er ganske vist” Bordeaux
“Verdens deiliste Rose” Chateau Larose
“Hun duede ikke” Madeira
“Moster” Veuve Clicqot
“Gjemt er ikke glemt” Gl. Madeira
“Den sidste Perle” Malvasier

Se mere om “H.C. Andersen og Familien Melchior”

Foto: Lars Bjørnsten Odense